Recept hazenlijm
Recept hazenlijm
0 Review | Review toevoegen
Natuurlijke lijm gemaakt van eiwit
€ 0,00
Prijs per stuk
 
25 delen hazenlijm
75 delen water

Voor de bereiding van de lijm roert men ongeveer 25 gewichtsdelen hazenlijmkorrels in 75 gewichtsdelen koud water (maximaal kamertemperatuur). 

Na zwelling van twee uur voor de korrels of een uur voor het poeder, wordt de mengsel bij temperaturen tussen 50 ° C en 60 ° C in een pannentje ‘au bain Marie’ in een waterbad, roerend gesmolten en opgelost. 

De verwerking van de lijm op de plank wordt uitgevoerd bij temperaturen tussen 50 °C en 60 °C.

Breng de lijm op het hout aan
Plaats het doek op de voorgelijmde plank
Breng opnieuw een laag lijm aan.

30 gram hazenlijmkorrels bij 90 gram is voldoende voor een oppervlak van 1500 cm2

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.